2018 рік – Рік охорони культурної спадщини

2018 рік – Рік німецької мови

понедельник, 27 мая 2013 г.

Бібліотечне дефіле - 2013



На  вихідних 25, 26 травня в нашому місті відбулось святкування Дня Києва. ЦБС Дніпровського району приймала активну участь в святкування Дня міста. В парку «Перемога» організували  загально районний захід «Бібліотечне дефіле – 2013».

 

Співробітники бібліотеки ім.В.Яна провели рекламну акцію: дарували всім бажаючим книги, роздавали рекламу бібліотеки, проводили з дітьми мастер-клас по виготовленню паперових іграшок. Учасники нашого літературно-художнього клубу «Надвечір’я»  показали  концерт художньої самодіяльності , театралізовані сценки
з творів українських класиків.





среда, 8 мая 2013 г.

З Днем Перемоги!


 Вклоняємося Вічному вогню,

Вклоняємось доземно всім солдатам,

Що міряли дороги крізь війну,

Щоб нам сьогодні мріяти й кохати.


ХХІ століття. Усе далі й далі відходять грізні роки Великої Вітчизняної війни. Але кожного року 9 травня ми відзначаємо День перемоги, і ніколи не згасне пам'ять про всіх тих, хто поліг у боях,  хто не пізнав щасливого дитинства, безтурботної  юності , віддав своє життя для нашого щастя.
      8 травня в нашій бібліотеці відбулася творча зустріч-шана дітей сучасного покоління з дітьми війни.


 


 




Символ Христового Воскресіння


Майстер-клас

«Українська писанка – це світло сонця і світ душі, подих неба і дух землі, це геній нашого народу. З неї, як із невибутнього яйця-райця, безкінечно струмує творча сила митців з народу.»         Вадим Мицик.


Українці вірили: писанка має магічну силу. Тому її дарували на Великдень , на знак перемир’я, побажання здоров’я, краси, сили, врожаю.  


29 квітня ми провели з учнями 2-В класом школи №167 майстер-клас по виготовленню вітальної пасхальної листівки. Бібліотекар розповіла цікаві легенди про писанку. Діти дізналися як виготовляють, фарбують писанки, крашанки. А потім, кожна дитина власноруч, за допомогою бібліотекаря, зробила вітальну листівку для своїх рідних. 





 


Райдужна країна



30 квітня  о  12.00 годині в  нашій бібліотеці  відбулося  урочисте відкриття  виставки-презентації  фотографій  ПАР організованої  на честь Дня  Незалежності  країни.
    В рамках  заходу пролунали  виступи  першого секретаря  Посольства  ПАР в Україні  Себеле Мокока   та віце-президента Африканської  Ради  в  Україні  Діалло  Ісса  Садіо. Також  відбулася офіційна презентація  країни  "ПАР:  історія та сучасність"; демонстрація фільму "Нескорені" про боротьбу ПАР за незалежність, огляд виставки та неформальне спілкування.
     Виставка триватиме до 12 травня . 
 Запрошуємо всіх бажаючих до нашої бібліотеки!


Більш детальнішу інформацію про ПАР можете знайти на сайтах:
Все о ЮАР :: Население ЮАР // gardi.com.ua/index09.htm
Южно-Африканская Республика — Википедия // ru.wikipedia.org/wiki/ Южно-Африканская_Республика

Центр украино-африканских исследований//cuar.in.ua/
  Выставка фотографий ЮАР. Библиотека Днепровского района им. В. Яна 30 апреля - 15 мая 2013 г.  //cuar.in.ua/cuar/Work



Как прекрасен этот мир...!