2018 рік – Рік охорони культурної спадщини

2018 рік – Рік німецької мови

вторник, 19 августа 2014 г.

СТІНА ЗАХИСТУ



Вірш Анатолія Матвійчука, присвячений подіям на сході:

Тепер ми знаєм, що таке війна.
Де волю відбирають у народу.
Її ми не чекали, а вона
Підступно так прийшла до нас зі Сходу...
Свідомість застилає чорний дим
А на вустах - то вірші, то прокльони.
Як це незвично - воювати з тим, 
Із ким немає лінії кордону.
А хтось говорить - щоб спинить війну,
Не треба нам впадати у зажуру -
Давайте побудуємо стіну,
Міцну й високу, мов китайські мури!
Я згоден. Як потрібна ця стіна!
Та не лише по морю чи по суші.
І не залізна, ачи кам'яна, -
А та, що захищатиме нам душі!
Ох, як би врятувати я хотів
Моїх краян на землях Богом даних
Від вічних тих бандитів та ментів,
На їхніх голубих телеекранах!
Як захиститись всім нам від брехні,
Від підлості, агресії і хамства?
Й цинічного кремлівського нахабства,
Що теж за зброю служать в цій війні!
О, доленько, врятуй нас і спаси,
Від злого бодуна і перегару,
Від наглої російської попси
І путінського чорного піару...
Не віддаваймо світ без боротьби,
Наш рідний світ, що просить порятунку,
Будуймо Стіну Захисту...в собі!
Лиш це - стіна найвищого гатунку.


Шановні користувачі!
У такий непростий для нашої країни час, тисячі українських чоловіків залишили свої сім’ї, свої мирні заняття заради повернення миру і спокою в кожен дім. Найменше, що ми можемо зробити для їхньої підтримки – це тепле, зворушливе слово. Давайте проявимо любов, патріотизм та турботу до наших солдатів-хлопців. 
Підтримайте наших солдатів своїми листами та малюнками!!! Листи можна залишати в бібліотеках Дніпровсього району м.Києва. Всі вони будуть передані нашим солдатам.


понедельник, 18 августа 2014 г.

Солдати безсмертя

  В Україні з’явився сайт-меморіал – Книга пам’яті загиблих під час АТО воїнів В Україні з’явився сайт-меморіал, присвячений пам’яті усіх українських військовослужбовців, бійців АТО, які загинули під час бойових дій у Криму та на Донбасі. Про це повідомляється на сторінці Міноборони у Фейсбук. 


Проект memorybook.org.ua містить інформацію про загиблих, зокрема, дані складаються з біографічних довідок бійців, відомостей про їхню службу, відзначення та обставин загибелі.


У проекті представлені вояки Збройних сил України, Нацгвардії, Державної прикордонної служби, Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ, територіальних батальйонів та інших служб. «Пам’ятаємо тих, хто воював та загинув за єдину Україну», – сказано на сайті. Проект передбачає оновлення інформації. Небайдужих, які хочуть опублікувати свої спогади чи надати певну інформацію, додати або змінити фотографії, внести корективи до існуючих даних, просять писати на електронну пошту. Автор проекту – Максим Попов.

http://memorybook.org.ua   Інформація взята із сайту http://zik.ua/ua/news/2014/08/06/v_ukraini_zyavyvsya_saytmemorial__knyga_pamyati_zagyblyh_pid_chas_ato_voiniv_512409

понедельник, 4 августа 2014 г.

Квест “Скарб таємничий із книжкової полиці”

24 червня 2014 року був проведений квест «Скарб таємничий із книжкової полиці”. У ході  заходу  дітлахи  навчилися користуватися  різними видами  словників, знаходити книги на полицях, користуватися алфавітним покажчиком у книзі, дізналися багато інформації про журнали і вміння користуватися ними.  Під час проходження кожного етапу гри, діти показували свою  ерудицію  та прагнення перемогти. Нагородою у перемозі виявився солодкий скарб. Діти отримали велике задоволення від спілкування з  книгами та бібліотекарями .




Мандрівка по Книголенду


18 червня  2014 року для дітей 5-6 класів літнього табору СЗШ №66 була проведена бібліопрогулянка на тему "Мандрівка по Книголенду". Діти були у нас вперше тому ми розказали їм про бібліотеку, алфавітний та систематичний каталог, довідники та енциклопедію. Потім з ними була проведена година спілкування "Барвистий світ книги". Дітлахи брали активну участь у бесіді, проявляючи свою ерудицію. На заході було представлено панно улюблених книг "Книга - міст у світ знань". Наостанок бібліотекар провела з дітьми літературну вікторину "Вгадай, з якої я книжки?". За прравильну відповідь вони отримували цукерки, тому діти дуже активно відповідали. Наприкінці були підведені підсумки та визначені переможці, за кількістю отриманих цукерок.  Хлопчики та дівчатка із задоволенням читали книги, журнали, комікси. фінальною крапкою був перегляд чудового мультфільму "Волшебные книги".


Програма «Літо. Друзі. Я – книга»




Співпраця зі шкільними літніми таборами є однією з незмінних традицій нашої бібліотеки.  Цей рік також не став виключенням. Головна мета цієї програми, що проходить рефреном крізь кожний захід – презентувати  бібліотеку як  сучасний  та модний  центр проведення дозвілля та розваг, корисних для підвищення інтелекту. Який, до того ж, є абсолютно безкоштовним! На практиці показати дітям, що подорожувати світом книги, відкриваючи свій творчий потенціал – набагато  цікавіша  та захоплююча  пригода ніж пасивне безцільне проведення часу за комп’ютером чи телевізором.  




 






















 12 червня 2014 року для дітей 1-2 класів літнього табору СЗШ № 66 був проведений бібліотечний круїз на тему "Казкова Країна Мудрої Книги".Метою проведення цього заходу було ознайомлення дітей 1-2 класів  з бібліотекою, розповідь про історію виникнення книги та залучення підростаючого  покоління до лав читачів нашої біблотеки. Бібліотекарями були використані такі форми роботи як : бібліоподорож,  хвилини радісного читання, конкурс ерудитів, міні-музей, перегляд уривка з мультфільму "Смішарики в бібліотеці".

Діти отримали багато інформації про бібліотеку, книгу, показали свої  знання казок у конкурсі ерудитів, із задоволенням послухали читання віршівз журналу "Малятко"


  16 червня 2014 року для дітей 2-3 класів літнього табору №66 була проведена бібліотечна агітація на тему "Подорож по книжковому лабіринту". Дітям провели екскурсію по бібліотеці, розповіли чим відрізняються абонемент від читального залу, за яким принципом розташовані книги у біблотеці, ознайомлення з алфавітним та систематичними каталогами. Діти брали активну участь у бесіді, ставили питання, відповідали на загадки. Наприкінці заходу діти із захопленням читали журнали та книги з виставки- демонстації "До книги всі шляхи відкриті"