2018 рік – Рік охорони культурної спадщини

2018 рік – Рік німецької мови

понедельник, 26 января 2015 г.

«Під ім’ям Василя Яна…» (140 років з дня народження В.Г. Яна) тематичні дні інформації

У нашій бібліотеці 21 та 22 січня 2015 року було проведено  тематичні дні інформації, присячені життю та творчості відомого письменника-прозаїка та мандрівника Василя Григоровича Яна ( 140 років від дня народження ). 
Учасників клубу «Надвечір’я» зацікавив  життєвий та творчий шлях письменника, із задоволенням прослухали та підспівували романси дружини В. Яна Ольги Янчевецької. Учні школи ознайомилися із біографією письменника, переглянули книги і одержали  шорт-листки «Шляхами історії». На абонементі користувачі бібліотеки  мали можливість переглянути книги з автографом сина Василя  Яна Михайла  та книги, видані в інших країнах з особистого фонду.













понедельник, 19 января 2015 г.

«Пустіть до хати колядувати»!» - українські вечорниці.


 14 січня 2015 року у нашій бібліотеці були проведені українські вечорниці. Ведуча заходу цікаво розповіла про традиції відзначення Різдвяних свят українською родиною. Веселою юрбою відзначилось це важливе свято українського народу.Захід пройшов театралізованим музичним дійством, яке поставили члени клубу «Надвечір’я».Пролунало багато яскравих обрядових пісень, колядок, була представлена символічна кумедна вистава «Святвечір в український сім’ї». Учасники клубу повідомили присутнім про звичаї та обряди святкування новорічних свят. 
Всі присутні отримали величезне задоволення від участі в святкуванні Різдва Христового.









четверг, 15 января 2015 г.

Віртуальна виставка-презентація «Шляхами історії» ( до 140-річчя з дня народження В.Г. Яна)


У рамках районних заходів «Вам пропонує ювіляр» у бібліотеці ім. В. Яна було створено віртуальну виставку-презентацію «Шляхами історії», присвячену життю та творчості відомого письменника-прозаїка, мандрівника, автора багатьох історичних повістей з історії Великого Євразійського Степу, зокрема українських степів різних епох, Василя Григоровича Яна ( 140 років від дня народження), ім’я якого носить наша бібліотека.