2018 рік – Рік охорони культурної спадщини

2018 рік – Рік німецької мови

четверг, 21 апреля 2016 г.

Хвилини радості ««Писанкові очі Всесвіту»

 Щороку з настанням весни ми перебуваємо в очікуванні світлого свята – Воскресіння Господнього. Воно оповите безліччю біблійних історій і оповідей. І кожен з нас, незалежно від віку, чекає його з нетерпінням. Чекає і готується. До святкового приготування всі підходять по-різному. Одні просто випікають святкові паски, а інші починають готуватися задовго до настання Великодня. Сьогодні на цьому теплому весняному майстер-класі діти слухали історію вчинку, який нас навчає любові, збирали святковий кошик (гра) та робили чудові листівки. Здавалося б, така проста листівка, а стане приємним сюрпризом, адже зроблена вона своїми руками і з великою любов'ю. Нехай вона стане талісманом у вашому домі і принесе щастя усім, кого ми любимо і кому бажаємо добра.




среда, 20 апреля 2016 г.

Вечір пам'яті "Таке не повинно повторитись"


 Ми атомні заложники прогресу.
Вже в нас нема ні лісу, ні небес.
Так і живем од стресу і до стресу,
Абетку смерті маємо –  АЕС.
Л. Костенко

  Майже 30 років відділяє нас від Чорнобильської катастрофи, а той чорний день трагедії продовжує хвилювати людей: i тих, кого вiн зачепив своїм недобрим крилом, i тих, хто пізніше народився далеко від покривдженої землі. Цей день не минув безслідно, вiн приніс свiту багато трагедій і буде завжди об’єднувати всіх одним спогадом, однією печаллю, однією надією.
  У ніч з 25 на 26 квітня 1986 року сталася найбільша техногенна катастрофа ХХ сторіччя – аварія на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції (ЧАЕС), розташованої у м. Прип’ять Київської області.

Масштаби цієї події набули характеру велетенської екологічної катастрофи.Катастрофа на Чорнобильській АЕС сколихнула весь світ і своєю величезною руйнівною силою, і мужністю тих, хто першими зіткнулися з її страхітливими наслідками.
26 квітня є днем пам’яті як про найбільшу техногенну катастрофу, так і днем вшанування героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу Чорнобильської атомної електростанції, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Подвиг цих людей назавжди вписано до літопису людської мужності, він навічно залишиться в пам’яті українського народу. 
Страшні наслідки Чорнобильської трагедії: смерті, хвороби, безлюдна пустеля навколо станції...
   26 квітня – День національної жалоби. Про те, що сталось, не можна забувати. Лише пам’ять і вдячність тих, хто живе на обпаленій радіацією землі, може бути хоч якоюсь винагородою тим, хто поклав на цей «атомний вівтар» своє здоров’я та життя  

 20 квітня 2016 року в бібліотеці імені Василя Яна відбувся вечір  пам'яті, присвячений 30-м роковинам Чорнобильської трагедії  "Таке не повинно повторитись". Були запрошені учасники клубу "Надвечір'я", члени спілки Ветеранів Дніпровського району м. Києва, учні 7-х класів сзш №146.   Метою заходу стало  нагадування прийдешнім поколінням про величезну відповідальність перед людством тих, хто безпосередньо працює з мирним, як здається, атомом, про страшні наслідки Чорнобильської катастрофи для людей і природного оточення, а головне про жертовний подвиг ліквідаторів цієї екологічної катастрофи. Члени   клубу "Надвечір'я" підготували невеличку виставу.  Бібліотекарями було підготовлено книжкову виставку - перегляд "Вони врятували не лише життя" . Учні прийшли на вечір памяті разом із своїми авторськими творами та наприкінці заходу зачитали їх. 

Усі присутні хвилиною мовчання вшанували  пам'ять загиблих під час  аварії на ЧАЕС.