2018 рік – Рік охорони культурної спадщини

2018 рік – Рік німецької мови

четверг, 26 мая 2016 г.

Зустріч з письменницею Наталією Осипчук та презентація її нової книги «Салют із метеликів»



26 травня   2016 року в бібліотеці ім. В. Яна відбулася зустріч учнів 6-А та 6-Б класу  НВК №167  з дитячою письменницею Наталією Осипчук.  Діти уважно слухали письменницю та активно брали участь у читанні та обговоренні повістей. У ході спілкування з’ясувалося, що  деякі діти теж займаються літературною творчістю. Наталя Вікторівна  з радістю відповідала на запитання та поділилася секретами написання художніх творів.



четверг, 19 мая 2016 г.

19 05 16 зустріч з письменником Сашком Дерманським

 У нашій бібліотеці відбулася  зустріч  з  найталановитішим і найпопулярнішим в  Україні молодим дитячим письменником Сашком Дерманським. Вона пройшла в дуже теплій та веселій атмосфері.  Відомий казкар та поет розповів дітям про свій творчий  шлях : з чого все починалось, провів екскурс по змісту  своїх старих та зовсім нових книжок, прочитав уривки з  нових видань та поділився своїми творчими задумами.  Дітлахи зачаровано та уважно слухали розповідь Сашка   Дерманського. Після того вони засипали питаннями свого  улюбленого письменника, він уважно слухав кожного, детально відповідаючи на питання своїх читачів.  Потім відбулася фотосесія та роздача автографів. Діти  залишилися задоволеними цією зустріччю та пішли з бібліотеки, наповненими купою незабутніх вражень.

среда, 18 мая 2016 г.

Урок пам’яті «Депортація кримських татар : вузлики пам’яті в стрічці часу» (У рамках циклу історичних уроків до Дня скорботи і пам’яті жертв депортації кримських татар з території Криму)



У рамках циклу історичних уроків до Дня  скорботи і пам’яті жертв депортації кримських татар з території Криму у бібліотеці імені Василя Яна було проведено  урок пам’яті  «Депортація кримських татар : вузлики пам’яті в стрічці часу». Діти уважно слухали лекцію, присвячену Дню скорботи і пам’яті жертв депортації кримських татар з території Криму.  З великою гордістю переглянули переможний виступ Джамали.Вшанували пам' ять загиблих хвилиною мовчання. Діти дійшли висновку,  що депортація кримських татар із їхньої Батьківщини розпочалася відразу після приєднання півострова до Російської імперії й відтоді здійснювалася в різних формах протягом тривалого часу, аж до повного виселення корінного населення. Ця сумна практика відроджується нині, коли визнаного лідера кримських татар – Мустафу Джемілєва – не пускають в Крим. Учні наводили аргументи, що  можна вважати депортацію геноцидом кримськотатарського народу, зауважили, що населення півострова завжди пов’язувало зростання свого добробуту в єднанні з Україною. 

среда, 11 мая 2016 г.

Година гарної поведінки «День Добра»

У народі кажуть: «Світ не без добрих людей», - і це дійсно так. Адже є багато добрих, чуйних людей, які завжди прийдуть на допомогу нужденним і словом, і ділом. Сьогодні на годину гарної поведінки до нас завітали учні 2-Б класу. До заходу долучилася практикуючий психолог Алієва Е.Ю., яка разом із дітками говорила, що значить бути добрим і жити таким життям, щоб тебе запам’ятали як гарну людину. Учні розповідали вірші про добро і добрі вчинки, довідалися, що означає поняття «толерантність», дізналися за допомогою гри "Зустрів я динозаврика і…» певні рівні толерантної поведінки людини; граючись називали гарні і не дуже риси і вчинки дівчаток, хлопчиків; зрозуміли, що потрібно уважніше ставитися до інших людей, розвивати здатність бачити і розуміти відмінність іншої людини від себе, виховувати у собі чуйність, взаємоповагу; познайомилися з літературою по даній темі. На завершення робили і дарували один одному (хлопці - дівчатам, дівчата- хлопцям) листівки із побажаннями. Все це ми робили під гарну музику добра.