2018 рік – Рік охорони культурної спадщини

2018 рік – Рік німецької мови

понедельник, 20 июня 2016 г.

Батько українського бестселера (Василь Шкляр)

20.06.16 до 65-річчя від дня народження українського письменника, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка, В.М. Шкляра, бібліотека ім.В. Яна пропонує  книжкову  виставку-портрет та презентацію «Батько українського бестселера».

Василя Шкляра називають одним із найпопулярніших сучасних українських письменників, а ще — «містичним» письменником. Історичні постаті творів  В.Шкляра надихають сучасних героїв, які тримають оборону на Донбасі. Сама за себе говорить найулюбленіша премія письменника, якої його удостоєно — «Автор, чиїх книжок найбільше викрали з магазинів».  

Виставка  діятиме до 24 червня.

Бібліотека запрошує всіх бажаючих  ознайомитися з творчістю письменника В. Шкляра.







Моя рідна Україна!

      Сьогодні в нашій бібліотеці розпочав свою діяльність літерватурно-художній клуб "Червона калинонька", керівником якого є Хрустальова Галина Павлівна.

       Відбулося літературно-музичне свято присвячене національним та християнським традиціям України. На зустрічі виступив ансамбль пісні "Молоді серця", учасники клубу читали вірші, гуморески. Присутні  привітали один одного зі святом Святої Трійці та іменинників цього місяця. Захід завершився чаюванням.



четверг, 9 июня 2016 г.

Зустріч з письменницею Наталією Осипчук та презентація її нової книги «Салют із метеликів»

8 червня у нашій бібліотеці відбулася зустріч учнів пришкільного табору "Сонечко"  із  сучасною українською письменницею , журналісткою , членом  Національної Спілки письменників України, Національної Спілки журналістів України Наталею  Осипчук. Зустрічі з цією чудовою, талановитою письменницею проходять у дуже теплій атмосфері. Під час заходу  діти уважно слухали письменницю та активно брали участь у читанні та обговоренні повістей :  «Ваш вихід, Дарино Романівно!», «Мишко починає й виграє», «Салют із метеликів». Особливо дітям сподобалася нова книга Наталії Вікторівни «Салют із метеликів».  Дітям дуже сподобалася письменниця та її чудові книжки. 







понедельник, 6 июня 2016 г.

Бібліотечна мандрівка "Тисяча книжок і одне літо"



Продовжуючи нашу славну традицію літніх читань нами була організована акція  "Тисяча книжок і одне літо",  для діток з пришкільного табору «Сонечко»(сзш №66).  Свято відбулося в парку імені Чудновського, який знаходиться біля нашої бібліотеки.  Діти із задоволенням читали дитячі книжки,  відгадували загадки, весело грали,  а на закінчення дивилися мультфільми.

четверг, 2 июня 2016 г.

Літературний лабіринт «Книжковий Дивосвіт»

Знайомство з бібліотекою пройшло у невимушеній атмосфері спілкування. Діти дізналися, що означає слово «бібліотека», коли з’явилися перші паперові книги і перша друкована книга, що таке «абонемент», «читальний зал», де розміщені книги. Дітям було цікаво і корисно дізнатись про важливу роль бібліотеки у житті людини. В читальному залі першокласників очікувала  вікторина "Книга - твій друг", в якій діти взяли активну участь. І нехай, це було тільки перше знайомство з бібліотекою, та свято пройшло в теплій, дружній атмосфері. Закінчилась екскурсія побажанням бібліотекарів: «Завітайте до нас ще, любі дітки!"

среда, 1 июня 2016 г.

«Їм у віках судилося безсмертя» (до вшанування подвигу учасників Революції Гідності)


У рамках патріотичного виховання, в нашій бібліотеці пройшов урок патріотизму «Їм у віках судилося безсмертя» (до вшанування подвигу учасників Революції Гідності). Учні поділилися своїми особистими спогадами та враженнями про події, які відбувалися на Майдані два роки тому. Діти намалювали малюнки, прочитали свої патріотичні вірші та твори присвячені подіям того часу, про долі Героїв, які в мирний час віддали своє життя за вільну, незалежну, європейську державу. Ми переконалися, наскільки правильно, гуманно, з глибоким співчуттям і почуттям відповідальності діти сприймають подвиг Героїв Небесної Сотні, котрі за кращу перспективу для майбутніх поколінь розрахувались власним життям, і всі ми зобов’язані довести, що не даремно.  Усі присутні вшанували хвилиною мовчання  пам'ять Героїв Небесної Сотні та загиблих в зоні АТО. Пам'ять – це все, що ми сьогодні можемо зробити для тих, хто загинув за нашу  Незалежну державу.
Бібліотекарі закликали небайдужих  мешканців  району долучитися  до постійно діючої виставки творчих робіт.